english  
domov o nas novice kontakt novičarska lista
 
  Domov  /  Novice  /  Spirala življenja
   
 
 
Pot k sebi (5)
Nevrovadba
Psihoterapija (2)
Spirala življenja (40)
Prosto potapljanje kot meditacija (14)
Novice - Spirala življenja

30.09.2011
predavanje o Holotropnem dihanju v Vita centru

HOLOTROPNO DIHANJE – sodoben pristop k samozdravljenju in osebni rasti

Vstop prost!

Kdaj: V petek:  30. 9. 2011 ob 18:00

Kje: Vita Center D.O.O. 23 Pivka, Naklo 4202

Prijave na: spirala@velosimed.com ali po telefonu:  040 907 664

Antropologi in zgodovinarji v svojih delih navajajo veliko primerov prehodov v spremenjena stanja zavesti, v katerih so ljudje med obrednim plesom, petjem ali molitvijo videli ljudi/dogodke iz preteklosti, bili “čudežno” ozdravljeni, doživeli mistično izkušnjo, izventelesne zaznave, poistovetenje z drugimi življenskimi oblikami ipd. Takšni dogodki so znani iz krščanske zgodovine in drugih svetovnih verstev in mističnih tradicij. Kljub različnim sistemom verjetja in razumevanja tega sveta so izkušnje podobne: takšna doživetja spremenijo (ozdravijo) človekovo psihično, duhovno in/ali fizično stanje.

Dr. Stanislav Grof, eden od utemeljiteljev transpersonalne psihologije in Holotropnega dihanja (Holotropic Breathwork) je tudi prvi, ki je naredil jasno mejo med patološkimi in zdravilnimi stanji spremenjene zavesti. Slednja je poimenoval holotropna stanja in so pomembna za človekovo inherentno željo - postati polno funkcionalno človeško bitje. V svojih dolgoletnih raziskavah in praksi (letos je praznoval 80 let) je zabeležil veliko primerov odprave strahov, neželjenih vedenjskih vzorcev ter bolečin, znatno izboljšanje ali celo popolno odpravo psihosomatskih bolezni (astma, migrene, kolitis, psoriaza, ...) ter zdravljenje raznih duševnih motenj (depresija, anksioznost, fobije, nevroze, psihoze...). Praksa kaže, da naše nezavedno v holotropnih stanjih zavesti deluje kot notranji zdravilec, ki vodi proces k izboljšanju našega psihičnega, duhovnega in/ali fizičnega počutja. Vsak sam aktivira proces v sebi, ki ga varno vodi notranji zdravilec. Nekateri ljudje uporabljajo proces Holotropnega dihanja kot zelo globoko obliko meditacije, ki odpira vpogled v človeško naravo in ustroj stvarstva, torej za svojo osebnostno in duhovno rast. Ne glede na to kaj si mislimo, da trenutno potrebujemo, naša duša v svoji modrosti izbere in prinese, s pomočjo briljantno zasnovanega sistema Holotropnega dihanja, na plano tisto, kar je trenutno za nas res najbolj potrebno, da ozavestimo in „predelamo“. Holotropno dihanje nam torej da nazaj moč nad lastnim zdravjem in življenjem. Je pa proces v teh stanjih zavesti lahko čustveno in fizično naporen in za večino od nas nekaj novega, zato je smiselno imeti strokovno podporo, da se proces odvija v varnem okolju in da se pripelje do zadovoljujočega nivoja ter integracije v “normalno” življenje.

Na predavanju bo predstavljen kratek zgodovinski razvoj, ki je vodil v transpersonalno psihologijo in klinične izkušnje, ki so gradile Holotropno dihanje. Podrobneje bo predstavljeno Holotropno dihanje in glavne kategorije holotropnih izkušenj in njihov praktični pomen.Teoretske predpostavke bodo pojasnjene z različnimi primeri. Nadrobno bomo pojasnili kako preko prakse Holotropnega dihanja prevzamemo odgovornost in moč za svoje zdravje nazaj v svoje roke. Predavateljica je na voljo za vsa vprašanja.


predavatelj: Mojca Studen, Center VelosiMed

Modra misel

Bodi zelo previden, da ne spraviš ženske v jok, kajti Bog šteje njene
solze.
Žensko je ustvaril iz moškega rebra in ne iz stopal, da bi hodil po njej.
Ne iz njegove glave, da bi ji vladal, ampak iz boka, da mu bo enaka.
Izpod roke, da bo zaščitena, in zraven srca, da bo ljubljena.

Talmud

 
  nameni, cilji | zanimivo | pogosta vprašanja | novičarska lista | slovar izrazov  
 
  OSTANIMO POVEZANI     |  2010 © Most-si d.o.o. Vse pravice pridržane KAZALO STRANI | AVTORJI