english  
domov o nas novice kontakt novičarska lista
 
  Domov  /  Novice  /  Prosto potapljanje kot meditacija
   
 
 
Pot k sebi (5)
Nevrovadba
Psihoterapija (2)
Spirala življenja (40)
Prosto potapljanje kot meditacija (14)
Novice - Prosto potapljanje kot meditacija

17.06.2010
Natalija Molčanova je postavila nov svetovni rekord v disciplini Varible Weight
16. junija 2010, Kalamata, Grčija - Natalija Molčanova je uspešno podrla rekord Tanje Streeter v disicpline potop s spremenljivo obtežitvijo.

Natalia je s sanmi brez problemov dosegla globino 125 metrov, nato pa je plaval vso pot nazaj na površje in izvedla čisto površinski protokol in tako dosegla še en svetovni rekord. Celoten potop, je trajal 3 minute in 38 sekund - spust ji je vzel minuto in: 29 sekund, in njen vzpon na
lasten pogon (ni uporabljala vlečenja po vrvi) še dve minuti in devet sekund.

Prejšnji rekorder za ženske v tej disciplini je imela Tanya Streeter, ki je dosegla globino 122m 19. julij leta 2003 na Turks v Caicos.
Natalija_wariable_weight

Modra misel

V zadnjih nekaj desetletjih postaja vse bolj jasno, da človeštvo stoji pred eno svojih največjih kriz. Moderna znanost je razvila učinkovita sredstva s katerimi lahko rešimo najbolj pereče probleme sodobnega sveta: zdravimo lahko skoraj vse bolezni, odpravljamo revščino in stradanje, zmanjšujemo količino industrijskih odpadkov in nadomeščamo uničujočo nafto z obnovljivimi viri zelene energije.
Problemi, ki nam stojijo na poti niso ekonomske ali tehnološke narave. Najgloblji vir globalne krize se skriva v človeški naravi in odseva nivo evolucije zavesti naše vrste.

Stanislav Grof

 
  nameni, cilji | zanimivo | pogosta vprašanja | novičarska lista | slovar izrazov  
 
  OSTANIMO POVEZANI     |  2010 © Most-si d.o.o. Vse pravice pridržane KAZALO STRANI | AVTORJI