english  
domov o nas novice kontakt novičarska lista
 
  Domov  /  O nas  /  Mojca
   
 
 
Mojca
Pridobljeni certifikati
Marko
Barvna simbolika
Mojca

Terapevtka Mojca Studen

smejem_wTREEurotasPM

je dokončala fakulteto za fiziko in hkrati še kiparstvo na Famul Stuart. Že od začetka srednješolskih let so jo zanimale meje in možnosti spoznanja človeške zavesti. Odgovore je najprej iskala v idejah in filozofiji Sri Aurobinda. Preko njegovih idej se je začela ukvarjati z jogo, predvsem pranajamo. Spoznavati je začela tudi budizem in prakso spoznavanja sebe skozi meditacijo. Srečno naključje jo je pripeljalo v stik s knjigami Carlosa Castanede. Sprva so bile to le zanimive zgodbe, preko meje možnega, izmišljije in legende. Radovednost ji ni dala miru: odločila in udeležila se je seminarjev in delavnic, ki jih je organiziral Carlos Castaneda in kasneje Taisha Abellar in Florinda Doner Grau. Legende so tako postale resničnost, oziroma ena od možnih realnosti.

Zaradi zdravstvenih težav bližnjih se je spoznala tudi z energijskim zdravljenjem Zdenka Domančiča. Njegov sistem je nadgradila s študijem Praničnim zdravljenjem in Pranično psihoterapijo mojstra Choa Kok Suia. Pri obeh mojstrih je pridobila certifikat zdravilke. Energijsko zdravljenje je pravzaprav le še dodaten kamenček v transpersonalni paradigmi.

Naslednji korak k spoznavanju človeške zavesti je bila vključitev v študij transpersonalne psihologije in seminarji Holotropic BreathworkTM. Ima to srečo, da znanje o transpersonalni psihologiji in spremenjenih stanjih zavesti črpa direktno od dr. Stanislava Grofa, ki je poleg dr. Abrahama Maslowa največja avtoriteta transpersonalne psihologije. Širina njegovega znanja in zavedanja ter njegova pripravljenost posredovanja svojega znanja jo je popolnoma prevzela. Tako je lahko npr. prebrala izjemno knjigo When the Impossible Happens: Adventures in Non-ordinary Reality, veliko pred njenim izidom, ko je bila še v nastajanju in še dosti drugega materiala, ki še sploh ni bil objavljen...

Pri svojem delu in športnem udejstvovanju že zelo dolgo uporablja meditacijo in avtogeni trening. Moč in globina avtogenega treninga, ter druge oblike avtohipnoze so jo privedle do študija transpersonalne hipnoterapije, transpersonalnega nevrolingvističnega programiranja (NLP) in intuitivnih veščin. Tako je postala tudi certificirana klinična hipnoterapevtka transpersonalne smeri.

Študij in izkušnje o binauralnih tonih, ter ideje Stanislava Grofa in sistema Holotropic Breathwork je združila v tehnologija možganskega treninga in osebnostnega razvoja: Velosimed nevrovadbo.

 

Rdeča nit vsega tega iskanja pa je njen hobi in strast: prosto potapljanje. Skozi prosto potapljanje se je naučila veliko tehnik samospoznanja in se srečala z mnogimi zanimivimi ljudmi, kot so Natalija in Aleksej Molčanov, Arijan Rapuš, dr. Oleg Bahtiarev, Herbert Nitsch... Postala je tudi inštruktorica prostega potapljanja po šoli dr. Natalije Molčanove, večkratne svetovne rekorderke in prvakinje. Obe z Natalijo se strinjata, da je potrebno najti večje ravnovesje med prostim potapljanjem kot ekstremnim športom in prostim potapljanjem kot prijetno dejavnostjo, ki odpira človeško zavest. Tako sta skupaj zasnovali program prostega potapljanja, ki je namenjen prav temu - Velosimed prosto potapljanje kot meditacija.

2009 je zakljjučila študij Klinične hipnoze in NLP tehnik transpersonalne smeri

2010 je končala prvo stopnjo za uporabo metode EMDR.

2012  je končala drugo stopnjo za uporabo metode EMDR.

2013 je pridobla certifikat inštruktorja 1 stopnje za telesno orientirano metodo TRE (Trauma and Stres Releasing Exercises)

2013 je zaključila GTT izobraževanje in postala certificirani moderator/terapevt transpersonalne metode Holotropno dihanje (Holotropic Breathwork)

2015 je pridobila certifikat za poučevanje Metode Ključ

in

Mojca studen je članica EUROTAS (European transpersonal association), ATP (Zveza transpersonalnih psihologov), ATPH (Zveza za transpersonalno psihologijo in hipnoterapijo) in AHP (Zveza humanistične psihologije).

 

 

 

 

 

 

Modra misel

"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots."

Albert Einstein

 
  nameni, cilji | zanimivo | pogosta vprašanja | novičarska lista | slovar izrazov  
 
  OSTANIMO POVEZANI     |  2010 © Most-si d.o.o. Vse pravice pridržane KAZALO STRANI | AVTORJI