english  
domov o nas novice kontakt novičarska lista
 
  Domov  /   Nevrovadba  /  Razlaga binauralnih tonov  /  Zgodovina binauralnih tonov

Razlaga binauralnih tonov Izdelek Uporaba nevrovadbe Koristi Preizkus nevrovadbe
 
 
Zgodovina binauralnih tonov
Raziskave binauralnih tonov
Inovacije = nevrovadba
Zgodovina binauralnih tonov

Binevronsko utripanje je leta 1839 odkril Nemec H.W. Dove. Vse kaže, da utripanje zaznamo zaradi evlucijskega razvoja možganov. Utripanje je odziv nevronov na avditorni stimulus dveh tonov, ki sta si po frekvenci zelo blizu. Do pojava utripanja možganskih valov pride, če dovajamo tona ločeno; prvega v levo, drugega v desno uho. Na primer: če levemu ušesu dovajamo ton 400 Hz in desnemu 410Hz bodo naši možgani zazanali amplitudno modulirano stoječe valovanje s frekvenco 10 Hz, kar je razlika leve in desne frekvence. Znanstveniki predvidevajo, da se utripanje možganskih valov prične v zgornjih olivinih jedrih, ki sprejemata živčni impulz iz obeh ušes. V the dveh organih poteka kontralateralna integracija zvoka (Oster 1973). Utripanje se zaradi narave možganov, da sledijo oz resonirajo z zunanjim dražljajem, prenese na celotne možgane. Zaradi geometrije in dimenzij člove ške lobanje, pride do utripanje pri frekvencah pod 1000 Hz in v primeru, da se desni in levi signal razlikujeta manj kot 40 Hz. 

 

utripanje

Rdeče in modro valovanje predstavlja ton, desnega oziroma levega ušesa. Poleg teh dveh tonov "slišimo" še frekvenco utripanje, ki je ovojnica interferenčnega vala izvornih dveh valov (črno), čeprav v resnici do njune zvočne interference sploh ne pride.

 

Mnenja udeležencev

 • 11.06.2014  
  Alenka: Nevrovada mi je pomagala iz dokaj depresivnega obdobja. Dejansko sem veliko bolj pozorna na to kaj in kako delam. Imam več izbire v življenju, pa ...
 • 11.06.2014  
  Vesna: Neverjetno me pomirja. Lažje grem skozi dan. Hvala.

 • 06.12.2013  
  Milena: Hvala!

  ne morem verjeti, da migren ni več. Nevrovadba je super.

Modra misel

Seveda imamo svojo temno stran .... Ubijamo s sovraštvom, mar ne? Zažigamo ljudi v imenu Boga. Uničujemo sebe; izničujemož ivljenje na tem planetu; uničujemo samo Zemljo. In potem se oblečemo v meniška oblačila in Bog nam spregovori direktno. In kaj nam Gospod govori? Da moramo biti dobri dečki/deklice, drugače nas bo kaznoval. Gospod Bog nam preti že stoletja pa nismo prav nič drugačni. Pa ne zato ker bi bili zlobni, ampak zato ker smo zabiti. Človeštvo ima svojo temno stran, seveda jo ima, in imenuje se neumnost.

Don Juan v The Power of Silence (Moč tišine), Carlos Castaneda


Nakupovalni pogoji Zanimive povezave Seznam/cenik delavnic Zanimivo in novosti Hipnoza


 
  nameni, cilji | zanimivo | pogosta vprašanja | novičarska lista | slovar izrazov  
 
  OSTANIMO POVEZANI     |  2010 © Most-si d.o.o. Vse pravice pridržane KAZALO STRANI | AVTORJI