english  
domov o nas novice kontakt novičarska lista
 
  Domov  /   Nevrovadba  /  Uporaba nevrovadbe  /  Pogosta vprašanja

Razlaga binauralnih tonov Izdelek Uporaba nevrovadbe Koristi Preizkus nevrovadbe
 
 
Navodila za uporabo nivojev 1-6
Pogosta vprašanja
Instructions for use, levels 1-6:
Pogosta vprašanja

 1. Napačna predstava: če med poslušanjem VelosiMeda zaspim, verjetno ne bo deloval
  Dejstvo: Skoraj vsakdo zaspi med poslušanjem VelosiMeda, posebej na začetku, vendar je vse, kar se zgodi med poslušanjem, potrebno, da se zgodi, tudi spanje. VelosiMed deluje tudi med dremanjem. Vendar pa je dobro, da uporabljamo nevrovadbo, ko smo relativno spočit in poskušamo ostati čim dlje budni. V nasprotnem primeru se nam lahko zgodi, da bo VelosiMed nevrovadba postala znak za spanje, kar pa ni preveč produktivno.
 2. Napačna predstava: če se mi med nevrovadbo pojavljajo najrazlinčnejše misli, ne medititram pravilno in program ne bo deloval.
  Dejstvo: Zaposlenost z mislimi je znak sproščanja napetosti in stresa. Meditacije, v katerih se ne morete znebiti misli, ali se na nek način ne počutite udobno, so med najbolj produktivnimi v smislu sproščanja napetosti v živčni sistem in pomikanja proti osebnemu pragu sprejemanja. čeprav v teh meditacijah nimate dobrega občutka, kot v globokih meditacijah, dejansko v obeh primerih meditirate enako globoko. 
 3. Napačna predstava: če se ne zberem med poslušanjem VelosiMeda, ne meditiram in ne deluje. 
  Dejstvo: V tradicionalni meditaciji se je potrebno skoncentrirati, da možganski valovi ujamejo meditativne vzorce. če se vztrajno ne vračate v točko koncentracije, po motnjah, kot so šumi, misli, zaznave, ipd., ne meditirate. Z VelosiMedom je drugače, ker tehnologija ustvarja meditativne vzorce možganskih valov in zato koncentracija ni potrebna. Ob uporabi Velosimeda imajo vaše misli prosto pot. 
 4. Napačna predstava: če ne opazim rezultatov v nekaj tednih, mesecih, včasih celo v nekaj dnevih, potem ne deluje. 
  Dejstvo: čarovniška palica ne obstaja. Program bo sčasoma pokazal učinke, a potreben je čas. żivimo v „instant“ dobi, a ni čudežne preobrazbe, ki bi rešila vse naše težave v nekaj tednih ali mesecih. Program je namenjen pospeševanju sprememb, a še vedno je potreben določen čas. 
 5. Napačna predstava: če za nekaj časa iz kakršnegakoli razloga prekinem s programom, moram ponovno pričeti od začetka. 
  Dejstvo: To ne drži. če prekinete (upamo, da ne) s programom, nadaljujte, kjer ste prekinili. Učinki ostanejo in ne zbledijo ob prekinitvi. 
 6. Napačna predstava: stresne situacije so dober razlog za prekinitev poslušanja, da počakam, da se "zadeve umirijo".  
  Dejstvo: Vaše življenje ni mirno, ker je vaš prag sprejemanja prenizek. Zato bi si škodili z opustitvijo orodja, ki nam omogoča dvig praga. Tisti, ki čakajo na pravo priložnost za dejanja, ponavadi ne izvršijo dejanj. 
 7. Napačna predstava: če spremenim način uporabe VelosiMeda in na nek način naredim svoj program, bodo učinki boljši, kot če bi sledil navodilom; čeprav navodila temeljijo na tisočih ur testnih poslušanj s stotinami ljudi. 
  Dejstvo: Navodila niso za omejevanje, ampak za pomoč pri učinkovitem izvajanju programa. Z navodili se boste bolj učinkovito prebili skozi program. S svojim poskusom si lahko pokvarite možnosti pozitivnih sprememb. 
 8. Napačna predstava: Hitrost je bistvena. Hitreje, ko se prebijem skozi posamezni nivo, hitreje bom užival v vseh učinkih.
  Dejstvo: Zaključevanje nivojev v nekaj tednih in prehod na nov nivo, ker verjamete, da lahko delate hitreje, je zapravljanje časa in denarja. S takšnim načinom ne boste izkusili vseh učinokov programa. Program ni dirka, v kateri bi bilo več za tistega, ki pride prej. Rezultat bo verjetno obraten. 
 9. Napačna predstava: glavni razlog za uporabo VelosiMeda so izkušnje med poslušanjem.
  Dejstvo: čeprav lahko med poslušanjem doživite zelo prijetne in čudovite izkušnje, le-te niso pomembne za dologoročne učinke. Takšne izkušnje so le odsevi meditativnih stanj. Tudi če takšnih izkušenj nimate, ni vpliva na končne učinke. 
 10. Napačna predstava: Subjektivno lahko ocenim, kaj se dogaja, kako globoko meditiram, kaj deluje, kateri možganski valovi so aktivni med poslušanjem. 
  Dejstvo: Poskusi subjektivnega ocenjevanja dogajanja ne delujejo. Naprestano vrednotenje dogajanj je izguba časa.

Ostala pogosta vprašanja...

Mnenja udeležencev

 • 11.06.2014  
  Alenka: Nevrovada mi je pomagala iz dokaj depresivnega obdobja. Dejansko sem veliko bolj pozorna na to kaj in kako delam. Imam več izbire v življenju, pa ...
 • 11.06.2014  
  Vesna: Neverjetno me pomirja. Lažje grem skozi dan. Hvala.

 • 06.12.2013  
  Milena: Hvala!

  ne morem verjeti, da migren ni več. Nevrovadba je super.

Modra misel

Great Spirit,

Whose voice I hear in the winds,
And whose breath gives life to all the world,
hear me!

Let me walk in beauty and make my eyes ever behold the red and purple sunset.
Make my hands respect the things you have made,
and my ears sharp to hear your voice.

Let me learn the lessons you have hidden in every leaf and rock.
I seek strength, not to be greater than my brother,
but to fight my greatest enemy - myself.

Make me always ready to come to you
with clean hands ...
and straight eyes,

So when life fades, as the fading sunset,
my spirit may come to you ...
without shame.

White Cloud


Nakupovalni pogoji Zanimive povezave Seznam/cenik delavnic Zanimivo in novosti Hipnoza


 
  nameni, cilji | zanimivo | pogosta vprašanja | novičarska lista | slovar izrazov  
 
  OSTANIMO POVEZANI     |  2010 © Most-si d.o.o. Vse pravice pridržane KAZALO STRANI | AVTORJI