english  
domov o nas novice kontakt novičarska lista
 
  Domov  /  RSS vsebine
   
 
 
RSS vsebine

Kaj je RSS?

RSS je tehnologija na podlagi XML-ja, s katero ste lahko samodejno obveščeni o temah, ki vas zanimajo. Ni vam treba na spletno stran, da bi videli, ali je bila objavljena kakšna novica, dodana zanimivost ali vsebina, lahko uporabljate RSS, ki vas na to opozori vsakokrat, ko se to zgodi.

Kako lahko uporabljamo RSS?

Na splošno potrebujete samo odjemalca (program) za RSS-datoteke. Ta program izpisuje informacije, ki jih pridobi iz raznih RSS-kanalov (tematsko razdeljene informacije, npr. novice, zanimivo, mnenja, ...). Po odločitvi za RSS-odjemalca se morate odločiti, katere RSS-kanale želite pregledovati. Dvanajsta postaja, vizualne komunikacije vam ponuja RSS-kanale za vse svoje vsebine.

Kako dobimo odjemalca za RSS?

Na spletu je veliko odjemalcev za RSS. Ti delujejo na različnih operacijskih sistemih, tako da boste morali to upoštevati pri vaši izbiri. Če uporabljate Windowse in želite zastonjskega odjemalca, vam priporočamo RSS Bandit, kot drugo možnost pa Feedreader. Najnovejša Mozilla Firefox podpira branje RSS-kanalov v obliki »Live Bookmarks«. RSS-kanale podpira tudi Mozilla Thunderbird. Uporabniki Linuxa lahko preizkusite Liferea.

Seznam RSS kanalov

 Novice

 Zanimivo

 Mnenja

 
  nameni, cilji | zanimivo | pogosta vprašanja | novičarska lista | slovar izrazov  
 
  OSTANIMO POVEZANI     |  2010 © Most-si d.o.o. Vse pravice pridržane KAZALO STRANI | AVTORJI