english  
domov o nas novice kontakt novičarska lista
 
  Domov  /  Zanimivo  /  Pot k sebi
   
 
 
Pot k sebi (9)
Nevrovadba
Psihoterapija (8)
Spirala življenja (8)
Prosto potapljanje kot meditacija (3)
Zanimivo - Pot k sebi

Biosinhron terapija v hotelu Bor

Znano je, da globoke transformativne metode kot je transpersonalna hipnoterapija, Holotropic Breathwork, delo s Senco dostikrat zahtevajo še fizični komplement, ki je lahko v obliki "rolfinga", globinske masaže ali celo fizioterapije, ali ukvarjanje s fizičnimi dejavnostmi kot so joga, tek, tai-či, pranajama... Ti fizični komplementi pomagaja zastali psihični energiji, ki se je skozi dolga leta vtisnila že tudi na fizični nivo (dostikrat v obliki psihosomatskih obolenj ali šibkosti določenih organov ali kosti), da se hitreje in temeljiteje sprosti, ter da so pridobljene psihične spremembe in uvidi trajni.

Poleg zgoraj naštetih fizičnih terapij in dejavnosti je verjetno najboljši komplement psihoterapiji t.i. elektromagnetne terapije. Preizkusila sem magnetoterapijo, ki je plod slovenskega znanja in navdušila me je...

V hotelu Bor, praktično pri sosedu, so odprli prvi center magnetoterapije Biosinhron s sloganom “Osvežite svojo energijo”. Glede na to, da sem po osnovni izobrazbi fizik in me biofizika, posebej pa še elektromagnetni pojavi v celicah zelo zanimajo in sledim raziskavam na tem področju že vrsto let, sem si že nekaj časa želela preizkusiti Biosinhron terapijo.

 

Pomemben podatek je, da je Biosinhron terapija plod slovenskega znanja, oziroma znanja in raziskovalne, ter ustvarjalne žilice g. Andreja Breznika – inovatorja. Poleg inovatorstva tudi zelo dobro razume, da je potrebno aplikacijo kot je Biosinhron terapija ustrezno standardizirati, da postane ponovljiva in pripravljena za nadaljnje trženje. Dobrodejno delovanje te terapije, ki sva ga preizkusila z možem Markom, in izredna profesionalnost, vlivata upanje, da bo Biosinhron terapija postala eden od mednarodno prepoznavnih slovenskih izdelkov/storitev.

 

Zgodovina raziskav in odkritij o vplivih elektromagnetnih polj na človeka

Prva na tem področju in daleč pred svojim časom sta bila vsestranska genija Nikola Tesla in kontraverzni Wilhelm Reich. Da v človeškem telesu poleg biokemičnih potekajo tudi elektromagnetni procesi, ki pomagajo pri informacijskem polju in samozdravljenju organizma, so teoretizirali znanstveniki že v tridesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja (Aleksander.G. Gurvič, Denis Gabor, Robert Becker, Herbert Frolich). Vendar so bili merilniki takrat še premalo občutljivi, da bi to zares lahko izmerili. Ta predvidevanja sta dosti kasneje, neodvisno drug od drugega potrdila nemški fizik Fritz-Albert Popp in francoski biolog Jacques Benveniste. Njune raziskave kažejo na to, da celice med seboj komunicirajo na kvantni ravni koherentnih elektromagnetnih frekvenc in da je organizem kot tak makroskopski kvantni pojav, kot sta v neživi naravi na primer superprevodnost in laser. O obstoju dolgoživih nelinearnih pojavov v DNK in sklopljanju subtilne energije z elektromagnetnim poljem pričajo znanstvene raziskave dr. P. Gariaeva in sodelavcev (9).

 

Naj navedem zadnje raziskave vpliva nizkofrekvenčnega magnetnega polja na celice in vitro in žive organizme:

  • Dokazano je, da magnetno polje nizkih frekvenc pospešuje rast človeških celic (in vitro) in izražanje rastnega faktorja (1-3), ki je potreben za dobro regeneracijo telesa. Poleg tega magnetno polje nizkih frekvenc vpliva na izločanje endorfinov (“hormonov sreče”) in na izločanje ketakolamina (nevrotransmitorja) v živih organizmih – s tem je nakazana možnost moduliranja bolečinskega odziva organizma, torej alternativa klasični anasteziji.

  • Modulacija izvornih celic je zelo pomembno področje genskega inžiniringa, saj bodo (so) izvorne celice obnovljiv vir celic za reševanje in zdravljenje poškodovanih organov. Te celice se lahko same spremenijo v skoraj vsako drugo vrsto človeških celic. So kot celična "semena", iz katerih lahko zrastemo nove organe in druge dele telesa. Ponavadi v tem kontekstu govorimo o izvornih celicah zarodka, vendar obstajajo izvorne celice tudi odraslem organizmu – vse polno jih je v kostnem mozgu. Znanstveniki vedo to že vrsto let in te izvorne celice so razlog, da lahko presaditev kostnega mozga včasih pozdravi levkemijo. Majhne količine, seveda, krožijo tudi v krvnem obtoku vsak dan, in pomagajo telesu, da se samo popravlja. Dejstvo pa je, da je diferenciacija teh celic zelo neučinkovita in počasna. Raziskave delovanja nizkofrekvenčnega magnetnega pola nakazujejo na to, da bi lahko to učinkovitost povečali (jo očitno že povečujemo z Biosinhron terapijo). Več izvornih celic kot jih kroži po vašm telesu in boljša kot je zmožnost diferenciacije, več "popravil" v telesu lahko naredimo. Z magnetnim poljem zelo nizkih frekvnec (ki jih uporablja tudi Biosinhron terapija) dosežemo med drugim diferenciacijo izvornih celic za kardiogenezo v zarodku (8), povedano drugače: možnost popravljanje srčne mišice pri odraslih, brez genske intervencije – samo z uporabo nizkofrekvenčnega magnetnega polja. Magnetno polje deluje tako, da sproži ustrezne gene, ki skrbijo za ustrezno modulacijo izvornih celic.

 

Naj tu še pristavim svoj lonček: glede na to, da zavest in magnetno polje tudi interagirata in glede na nove teorije fizike, ki potrjujejo, da zavest lahko vpliva na materijo (obratno je že preveč opevano, da bi to posebej omenila), je jasno, da s pravilno naravnanostjo zavesti lahko dosežemo aktivacijo potrebnih genov, vendar.... O tem pa kdaj drugič. Naj se vrnem nazaj na Biosinhron terapijo.

biosinhron_magnoterm_komore1

Opis terapije

 

Standardna terapija za splošno obnovitev energije poteka najprej 40 min v Biosinhron komori, potem pa še 2x po 15 min na magnetnih, prijetno tresočih se blazinah. (Moj mož Marko je vedno v tem delu terapije globoko zaspal.)

 

Biosinhron komora je sestavljena iz dveh delov; infrardeče savne in naprav, ki generirajo različne nizke frekvence magnetnega polja. Infrardeča svetloba prodre globoko v tkivo, tam vzbudi kompleksne nihajno-rotacijske prehode vodnih molekul, kar na makroskopskem nivoju pomeni segrevanje tkiva. Vemo pa, da povišana temperatura tkiva vzbudi regenerativne procese.

Nizkofrekvenčno magnetno polje poskrbi za nadaljnjo vzbujanje zdravilnih in regenerativnih procesov v telesu. Za razliko od električnega polja magnetno polje z lahkoto prodre v notranjost človeškega telesa, kjer inducira tokove in ti tokovi naprej sprožajo raznorazne celične mehanizme – nekaj sem jih omenila že zgoraj.

 

Učinki terapije

 

Oba z možem sva prvo Biosinhron terapijo začela z že tri tedne trajajočo virozo. Leto trajajoči napori: najina zlata hčerkica in delo, sta naju dodobra izčrpala in po večletnem premoru sva se zopet znašla v vrtincu preutrujenosti, pešanja imunske odpornosti in dovzetnosti za sezonske viroze. Grozilo nama je nama obema, da bova morala pričeti z jemanjem antibiotikov. Pravzaprav je zdravnica že svetovala antibiotike, vendar nisva pričela z jemanjem, saj to običajno pelje v začarani krog... Po drugi strani pa prav nobena stvar s katero se običajno obraniva ali preboliva viroze ni več delovala – zavedala sva se, da preutrujenost enostavno terja svoj davek. Tako je preizkus Biosinhron terapije prišel ravno ob pravem času ((bio)sinhronost ali naključje?).

 

Po prvi terapiji sva se oba z možem počutila izredno spočito, polna energije, izredno lahka – obema se je zdelo, da bi lahko kar poletela. Simptomi viroze, ki sva jo oba prebolevala že dobre tri tedne so se pomirili in brez problema sva izpeljala prvi vikend tečaja v prostem potapljanju kot meditaciji. Oba sva bila zelo sproščena, polna energije in delavnega zanosa. Omenim naj še, da je takoj po prvi terapiji pri meni izginila vedno prisotna rahla bolečine v desni rami, ki je verjetno posledica natrgane mišice. Do danes se ta bolečina še ni pojavila nazaj. Poleg tega sem opazila, da je moja koža na obrazu lepo napeta, kar pomeni, da se je njena hidracij izboljšala. Da to ni bilo naključje, so pokazale vse naslednje terapije.

 

V nedeljo, takoj po zaključku prvega dela tečaja se je „moja“ viroza ponovno vrnila, Marko jo je odnesel dosti bolje. Naslednja terapija je simptome moje viroze poslabšala, vendar v tem smislu, da so se pljuča in celotni organizem končno začeli čistiti. Po terapiji sem se sicer zopet počutila dosti bolje, vendar sem že zvečer imela povišano temperaturo in začela izkašljevati, ter čistiti nos. To se je vleklo še nekaj dni, vse do prihoda na morje, kjer je viroza končno popustila. Tako sva se, zahvaljujoč tudi Biosinhron terapiji oba z možem izognila terapiji z antibiotiki!

 

Po morju sva šla ponovno „osvežit najini energiji“, sedaj sicer že oba zdrava. Po terapiji sva se počutila zopet odlično. Meni je prenehala bolečina v zapestju, ki sem jo pridelal pri vadbi joge na premalo ogrete mišice. Zdelo se mi je kar malo magično in prepričana sem bila, da  gre mogoče le za trenutno olajšanje in da se bo bolečina naslednji dan vrnila, vendar se ni. Moje zapestje je ponovno popolnoma funkcionalno.

 

Biosinhron terapijo tako lahko ocenim zelo pozitivno in mislim, da smo lahko ponosni nanjo in na ljudi, ki sodelujejo pri njenem razvoju in aplikaciji. Lahko vam jo priporočam za pravo osvežitev energije, bodite pa pripravljeni na prijetna presenečenja, kot je bilo na primer hitra regeneracija moje rame in zapestja. Fizioterapevt Gašper Drobnič mi je povedal, da se dostikrat dogodi kaj tako „čudežnega“ in da včasih še sam komaj verjame. Potrdil je tudi vpliv Biosinhron terapije na psiho: že kar nekaj ljudem se je med terapijo dogodila t.i. katarza – očiščenje, oziroma rešitev nekega problema preko močnih čustev. Zanimivo! In samo še en dokaz kako blizu sta si fizično in psihično.

 

 

Reference

1. Cossarizza, A., Monti, D., Bersani, F., Cantini, M., Cadossi, R., Sacchi, A., and Franceschi,

C. (1989) Extremely low frequency pulsed electromagnetic fields increase cell proliferation

in lymphocytes from young and aged subjects. Biochem. Biophys. Res. Commun. 160, 692–

698

2. Cadossi, R., Bersani, F., Cossarizza, A., Zucchini, P., Emilia, G., Torelli, G., and

Franceschi, C. (1992) Lymphocytes and low-frequency electromagnetic fields. FASEB J. 6,

2667–2674

3. Cossarizza, A., Angioni, S., Petraglia, F., Genazzani, A. R., Monti, D., Capri, M., Bersani,

F., Cadossi, R., and Franceschi, C. (1993) Exposure to low-frequency pulsed

electromagnetic fields increases interleukin-1 and interleukin-6 production by human

peripheral blood mononuclear cells. Exp. Cell Res. 204, 385–387

5. Vorobyov, V. V., Sosunov, E. A., Kukushkin, N. I., and Lednev, V. V. (1998) Weak

combined magnetic field affects basic and morphine-induced rat’s EEG. Brain Res. 781,

182–187

6. Lai, H., Carino, M. A., Horita, A., and Guy, A. W. (1993) Effects of a 60 Hz magnetic field

on central cholinergic systems of the rat. Bioelectromagnetics 14, 5–15

7. Ventura, C., Maioli, M., Pintus, G., Gottardi, G., and Bersani, F. (2000) Elf-pulsed magnetic

fields modulate opioid peptide gene expression in myocardial cells. Cardiovasc. Res. 45,

1054–1064

8. The FASEB Journal Express Article doi:10.1096/fj.04-2695fje,
Published online October 26, 2004

 

9. Peter P. Gariaev, Boris I. Birshtein, Alexander M. Iarochenko, Peter J. Marcer, George G. Tertishny, Katherine A. Leonova, Uwe Kaempf, "The DNA-wave Biocomputer"

 

 

 

 

INDIKACIJE BIOSINHRON TERAPIJ:

•    Odpravljanje bolečin pri poškodbah, obolenjih
•    Odpravljanje revmatičnih obolenj in bolečin v križu
•    Odpravljanje bolečin v mišicah in okvar medvretenčnih ploščic
•    Odpravo in ublažitev osteoporoze, artroze, tromboze, težav prostate, motenj potence, artritisa, prebavnih motenj in alergij
•    Odprava kroničnih bolezni prebavnega trakta (gastritis, kolitis in rane prebavnega trakta)
•    Odprava nespečnosti
•    Odprava migren, stresa, nervoze, melanholije, depresije
•    Odprava menstrualnih težav
•    Odprava teniškega komolca in bolečin v kolenih
•    Odprava bolezni pljuč, bronhijev, kroničnega obolenja pljuč in bronhijev
•    Povečanje energijskega nivoja v telesu in odprava pomanjkanje energije
•    Aktiviranje metabolizma in pospeševanje krvne cirkulacije
•    Stimulacijo imunskega sistema in regeneracijo telesnih celic
•    Podpora pri shujševalnih metodah

Biosinhron terapije je priporočljivo uporabiti v spodaj navedenih primerih:

•    preventiva in sprostitev
•    motnje v prekrvitvi in problemi krvnega obtoka
•    pomoč pri celjenju ran
•    pospeševanje celjenja kosti
•    bolečinska terapija, posebno na področju gibalnega aparata
•    nategnjene mišice
•    motnje spanja in obolenja, povezana s stresom
•    v športu za izboljšanje rezultatov, pri poškodbah in za hitro regeneracijo
•    migrena
•    obolenja presnove
•    motnje na področju srca in krvnega obtoka
•    depresije
•    živčne bolezni in poškodbe živcev
•    optimizacija zdravil
•    krepitev imunskega sistema (tudi pri tumornih obolenjih)
•    kožne bolezni…..

 

Seznam bolezni in motenj za katere naj bi bila Biosinhron terapija priporočljiva.

Več o tem kaj so zapisali o svoji terapiji si lahko preberete na http://www.hotelbor.si/index.php?page=Wellnes-ponudba

 

 

 

 

Modra misel

Drugi breg
se lesketa ves pisan
v našem hrepenenju.

Breg na tej strani
moramo šele
pozlatiti z barvo.

Drugi breg
izgubi svoj blišč,
brž ko stopimo nanj.

Breg na tej strani
ohrani blišč,
tudi če ga zapustimo.

Elizabeth S. Lukas

 
  nameni, cilji | zanimivo | pogosta vprašanja | novičarska lista | slovar izrazov  
 
  OSTANIMO POVEZANI     |  2010 © Most-si d.o.o. Vse pravice pridržane KAZALO STRANI | AVTORJI