english  
domov o nas novice kontakt novičarska lista
 
  Domov  /  Zanimivo  /  Spirala življenja
   
 
 
Pot k sebi (9)
Nevrovadba
Psihoterapija (8)
Spirala življenja (8)
Prosto potapljanje kot meditacija (3)
Zanimivo - Spirala življenja

DIHAJMO KOT ENO - delavnica Holotropnega dihanja (Holotropic Breathwork™) Zakaj?

Zamislite si kaj vse je mogoče, ko združimo moči in uporabimo globoko naravno danost diha, da nam pomaga pri našem lastnem zdravljenju in evoluciji ter zdravljenju in evoluciji celotnega planeta!

Globalni holotropni dan je sedaj že tradicija. Kaj je to pravzaprav? Delavnice  v tem času potekajo po celem svetu, tako holotropni val, na ta dan, obide celotno Zemljo.

Zakaj so takšne delavnice pomembne?! Se mogoče sprašujete. Naj pojasnim iz vidika modernih raziskav zavesti. 

Intervju s Stanislavom Grofom
 
2012 in človeška usoda Konec sveta ali revolucija zavesti? 3. del
 

Dognanja modernih raziskav zavesti, ki so najbolj relevantne za pozitivno interpretacijo prerokbe Majev, so povezane s fenomeni, ki so dosti bolj pogosti v holotropnih stanjih zavesti kot izkušnja Apokalipse; to so izkušnje psiho-duhovne smrti in ponovnega rojstva. Te izkušnje so igrale ključno vlogo v ritualih in duhovni zgodovini človeštva- v šamanstvu, ritualih prehoda, v starodavnih skrivnostih smrti/ponovnega rojstva in v velikih svetovnih religijah svetu (na primer krščanski koncept "biti ponovno rojen" ali hindujski koncept "Dvija").

  

2012 in človeška usoda Konec sveta ali revolucija zavesti? 2. del
Arhetipi se izražajo preko individualne duševnosti in njenih globljih procesov, vendar njihov izvor ni v možganih in niso produkt delovanja možganov. Arhetipi so nad individualno psiho in delujejo kot njen vladajoči princip. V holotropnih stanjih zavesti lahko izkusimo arhetipski svet na povsem prepričljiv in neposreden način, enako kot se nam predstavlja materialni svet v normalni zavesti. 
2012 in človeška usoda Konec sveta ali revolucija zavesti? 1. del
2012 and Human Destiny:
End of the World or Consciousness Revolution?
Stanislav Grof, M.D. 
Doživetje Holotropnega dihanja
Spomnim se izničujoče in nato odrešujoče delavnice Holotropnega dihanja na čudoviti pečini francoske riviere... 
Cikli krize in koncentracije: Svetovne vojne, hladna vojna in 11. september
 

(prevod delov istoimenskega poglavja iz knjige Richarda Tarnasa Cosmos and the Psyche – z dovoljenjem avtorja)

  

Ali astrologija deluje?
 

Ker se z njo ukvarjam le ljubiteljsko in iz čistega „firbca“ si o tem ne upam soditi. Kar se mene tiče je astrologija izjemno zanimivo orodje, vsekakor pa ni znanost. Tu govorim o pravi astrologiji in ne o astroloških podlistkih in napovedih, ki jih lahko vsak dan zasledujete v dnevnem časopisju... 

Modra misel

V zadnjih nekaj desetletjih postaja vse bolj jasno, da človeštvo stoji pred eno svojih največjih kriz. Moderna znanost je razvila učinkovita sredstva s katerimi lahko rešimo najbolj pereče probleme sodobnega sveta: zdravimo lahko skoraj vse bolezni, odpravljamo revščino in stradanje, zmanjšujemo količino industrijskih odpadkov in nadomeščamo uničujočo nafto z obnovljivimi viri zelene energije.
Problemi, ki nam stojijo na poti niso ekonomske ali tehnološke narave. Najgloblji vir globalne krize se skriva v človeški naravi in odseva nivo evolucije zavesti naše vrste.

Stanislav Grof

 
  nameni, cilji | zanimivo | pogosta vprašanja | novičarska lista | slovar izrazov  
 
  OSTANIMO POVEZANI     |  2010 © Most-si d.o.o. Vse pravice pridržane KAZALO STRANI | AVTORJI